Solid gigantsatsing på sentrumsboliger i Elnesvågen.

Eiendomsutvikler Solid Dale Malo AS ruller nå ut svære og nært forestående utbyggingsplaner i Elnesvågen sentrum. Det kan fort bli snakk om rundt 90 nye boenheter i forholdsvis nær framtid.

Publisert på rbnett.no 22.11.22. Tekst/foto: Eirik Heen.

Det er tirsdag ettermiddag, sola blinker i fjorden og vi møter utbyggerne på det som heter Hatlebakken Nedregård i Elnesvågen sentrum. Her ligger det noen gamle og forfalne bygninger med mye historie, men snart skal det skrives en helt ny historie her på det 25 mål store området som er litt av en indrefilet i sentrum. Med en himmelsk utsikt mot fjord og fjell, og faktisk så nære sjøen at tanken på et morgenbad sikkert vil være høyst aktuell for folk i det kommende nabolaget på en fin sommerdag.

Massive investeringer

Det er Solid Dale Malo AS som har sikret seg dette svært attraktive arealet og som tar seg av alt det tidkrevende prosjekterings- og reguleringsarbeidet, mens datterselskapet Solid Boliger AS står for salg og utbygging. Dette er et av de aller største utbyggingsprosjektene i Elnesvågens historie, og bare for dette ene prosjektet med 54 innregulerte boliger kan prislappen på hele utbyggingen fort komme opp i 200 millioner.

Det har vært arbeidet lenge for å komme dit vi nå er. Vi har allerede ute tilbudsgrunnlaget for alt grunnarbeidet, og håpet er å komme i gang med opparbeiding av infrastrukturen allerede tidlig neste år. Altså veger, vann, kloakk og avløp, alt som må være på plass for selve byggingen, sier Geir Inge Havnes, daglig leder i Solid Dale Malo AS.

Konsentrert bebyggelse

Når det gjelder storprosjektet i Hatlebakken, som ligger fint skjermet rett nedenfor fylkesvegen gjennom sentrum, er det snakk om 54 boenheter i konsentrert bebyggelse. Først og fremst rekkehus, tomannsboliger og firemannsboliger. Det er et stort fokus på å skape trivsel, der man legger til rette for sosialt samvær med møteplasser og mulighet for felles aktiviteter. Med en trolig startpris nede på tremillionertallet for de minste boenhetene, og så oppover mot sju millioner og så videre for de største.

– Vi prøver å tilby en stor variasjon i det vi skal bygge for å fenge flest mulig kjøpergrupper, så dette skal bli et attraktivt boligområde for alle kjøpergrupper. Det er et så stort område vi snakker om at det gir oss nesten uante muligheter. Vi er svært begeistret for beliggenheten og utsikten. Hustadvika kommune har store ambisjoner for å legge til rette for vekst og utvikling i Elnesvågen sentrum, og det vil vi selvfølgelig være med på. Vi ønsker å styrke oss i sentrum og all erfaring viser at det er behov for flunkende nye og topp moderne boliger i alle slags størrelser kloss inntil de tilbud som finnes i sentrum, sier Svein Ronny Morewood, daglig leder i Solid Boliger AS.

Stor salgsjobb

Cathrine Sæternes er salg- og markedsansvarlig i det samme selskapet. Og får med andre ord en viktig rolle, nemlig å skaffe kjøpere til alle boenhetene som etter planen skal settes opp.

– Det blir en spennende og stor jobb, for dette er jo ikke akkurat et lite prosjekt. Og selv om markedet nå kanskje er litt roligere enn det har vært, så er jeg ikke i tvil om at det er svært mange kjøpere der ute som kan tenke seg å flytte inn i noe helt nytt i sentrum. Det er jo et makeløst område vi skal bygge ut på, det er rett og slett en innertier, mener hun.

To lavblokker

Men det stopper ikke i Hatlebakken for utbyggerne. Også i Elnesvågvegen 63, rett nedenfor Groven-kiosken og Fræna Trykk, har man store planer. Her er det prosjektert to lavblokker med til sammen 25–40 leiligheter. Den første lavblokka skal inneholder 16 leiligheter med garasjeparkering, den andre blokka skal også ha en god del næringsareal i tillegg til leiligheter. Det blir fort snakk om en totalinvestering på minst 150 millioner for blokkprosjektet.

– Salgsstart er planlagt første halvår kvartal neste år. For begge disse prosjektene. Når det gjelder leilighetene er vi også kommet veldig langt, her er nå tilbudsgrunnlaget klart for totalentreprenisen. Vi har kjempetro på disse to prosjektene, selv om markedet er litt mer usikkert nå. Det er nå at det er ei veldig gunstig tid for å gjøre alt forarbeidet for viktige utbygginger og viktig sentrumsutvikling i Elnesvågen, sier utbyggerne.

Planer også for Høstmarka

De to selskapene har også store planer og ambisjoner for Høstmarka, et attraktivt sentrumsområde nede ved sjøen overfor småbåthavna i Elnesvågen. Dette er mer på sikt, men kan fort gi plass til 40–50 boenheter, fortrinnsvis eneboliger.

Er du interessert i noen av prosjektene før salget har startet?

Elnesvågvegen

Hatlebakken Nedregård

Eller send oss en mail til post@soliddm.no :)